Om klubben

Sykkelklubben ble etablert under Steinberg IF med 25 tilstede i 1978.
17.10.1980 bestemte 15 medlemmer at Eiker Cykleklubb skulle være en egen klubb, med et eget navn og ha hovedsete i Eiker kommune.

Gjennom hele klubbens historie, har klubben vært en aktiv arrangør av sykkelritt, både for landevei og terreng. Klubben startet Eikerrittet i 1982, har arrangert tenåringsritt for Buskerud Cyklekrets og tempo på fiskumsletta. Av terrengritt har klubben vært innvolvert i Scott Cup, Rundbane Årbogen og vi har arrangert uoffisielt NM i Rundbane. I 2013, etter noen års pause, kom endelig Eikerrittet tilbake på terminlisten.

Eiker CK har fostret en del yngre terrengryttere som har vært i norgestoppen, og som er norske mestere. På landevei har Eiker Cykleklubb norsk mester i banesykling for damer og lagtempo for Buskerud.

Eiker CK har som filosofi å være en klubb for alle. Det skal være en klubb for gode syklister, mosjonister og familier med trim. Klubben har fokus på det sosiale og mangfold i nærområdene. Klubben skal vise seg som en god ambassadør for NCF og kommunene i nærmiljøet.

Eiker CK har i dag ca 250 medlemmer fra smått, stort, damer og menn.
Vi har treningsturerer i Eiker området, Laagendalen, Sande, Svelvik og andre nærliggende steder.
Vi er synlige ute, så har du lyst til være med oss da er du hjertelig velkommen til ett godt fellesskap.