Om klubben

Sykkelklubben ble etablert under Steinberg IF med 25 tilstede i 1978.
17.10.1980 bestemte 15 medlemmer at Eiker Cykleklubb skulle være en egen klubb, med et eget navn og ha tilholdssted i Eiker kommune.

Gjennom hele klubbens historie, har Eiker CK vært en aktiv arrangør av sykkelritt, både landevei og terreng. Klubben startet Eikerrittet i 1982, har arrangert tenåringsritt for Buskerud Cyklekrets og tempo på Fiskumsletta. Av terrengritt har klubben vært involvert i Scott Cup, Rundbane Årbogen og har også arrangert uoffisielt NM i Rundbane. I 2013, etter noen års pause, kom endelig Eikerrittet tilbake på terminlisten.

Eiker CK har fostret en del yngre terrengryttere som har vært i norgestoppen, og som er norske mestere. På landevei har Eiker CK norsk mester i banesykling for damer og i lagtempo for Buskerud.

Eiker CK har som filosofi å være en klubb for alle. Det skal være en klubb for gode syklister, mosjonister og familier. Klubben har fokus på det sosiale, og mangfold i nærområdene. Klubben skal vise seg som en god ambassadør for NCF og kommunene i nærmiljøet.

Eiker CK har i dag ca 250 medlemmer fra noen yngre utøvere til damer og herrer.
Vi har treningsturer i Eiker-området, Lågendalen, Sande, Svelvik og andre nærliggende steder.

Vi er synlige ute, og har du lyst til være med oss er du hjertelig velkommen til ett trygt og godt fellesskap.

alle