Rypene

Dette er Eiker CK sin jentegruppe for alle damer i distriktet som ønsker å sykle. Når gruppen begynner sesongen ute har den en god progresjon, gruppen skal ivareta den enkelte og samtidig sørge for at store mål kan nåes sammen i ritt. Her er det jenter som ønsker å satse master vi har et par regjerende Norgesmestere Hanne Tuft og Camilia Landsverk. Det er også flere som sykler turritt. Rypene har flere egnene samlinger i løpe av vinteren, spinningøkt, yoga og skiturer. på sommeren sykler de ofte med de andre gruppene.

sportograf-82402653

Sesongen 2015

Sesongen 2015 er over og Eikerrypene har satt preg på mange ritt denne sesongen. Grunnet ulike årsaker ble det denne sesongen ikke kjørt noen ritt som lag. Neste sesong ser allerede lovende ut med flere nye damer på laget og flere av de som måtte stå over i år er igjen klare. Av høydepunkter fra året kan det nevnes at Hilde Charlotte Østmoen gjorde en flott debut i eliteklassen i terreng og presterte gode resultater igjennom hele sesongen. Marianne Moen Akselsen vant terreng-NM i sin masterklasse og kom på 2. plass i mastercup.

2015 ryper 2

Et utvalg terreng- og landeveisritt med ryper på startstreken.

 • August 2015
 • Ultrabirken – To hardhauser fullførte med stil!
 • Birkebeinerrittet – Super innsats av de seks rypene syklet fra Rena til Lillehammer!
 • Helterittet – NM-trøye til Marianne Moen Akselsen og andreplass til Camilla Landsverk i respektive masterklasser. Klasseseier til Grethe May Steen i Helterittet og 3. plass til Wibekke Kristine Ombye. Nok en topp ti plassering til Hilde Østmoen i Eliteklassen!
 • Sandefjordrittet – Mette Sjøberg 2. plass i klassen
 • Juli 2015
 • Viking Tour – Klasseseier Grethe May Steen
 • Moratråkket – 1. plass Liv Berit Hæg
 • Skagerrakrittet – Camilla Landsverk 2. plass i klassen
 • Grenserittet – 5 rypene var med og viste konkurrentene ryggen!
 • Juni 2015
 • Skjebergrittet – 1. plass til Liv Berit Hæg. 10. plass i eliteklassen til Hilde Charlotte Østmoen.
 • Hennesrittet – Super laginnsats av 5 ryper!
 • Farrisrunden – Hilde Charlotte Østmoen 2. plass i klassen
 • Mai 2015
 • Randsfjorden rundt – Klasseseier til Ingunn Katrud Hoen.
 • Montebellorittet – Mange veldig gode tider av debutanter og erfarne, og rypene var godt synlige med hele 10 startende! Super laginnsats, med alle på øvre halvdel av resultatlista. Marianne Moen Akselsen tok hjem klasseseieren i masterstarten, Hilde Charlotte Østmoen kjempet bra i den 71 km lange elitetraseen og tok nok en topp-10 plassering. Liv Berit Hæg og Mette Sjøberg ble snytt for en tur opp på pallen da arrangøren i år droppet høytidelig premieutdeling i turklasssene… Super start på terrengsesongen!
 • Eikerrittet – Fantastisk innsats på årets første landeveisritt for rypene! Noen syklet sitt første landeveisritt, mens andre var fornøyd med at sesongen endelig er igang igjen. Vinner ble Marianne Moen Akselsen som er i storform også på landeveien. Hun vant foran Ida Aleksandersen Saastad, Camilla Helen Landsverk og Ingunn Katrud Hoen. De fire rypene tok seieren i sine respektive aldersklasser. Les en spennende oppsummering og Camillas opplevelse av rittet på «Sykkelblogg for ryper» (sykkelrype.blogspot.no/2015/05/eikerrittet-2015.html)
 • NC Helgøytråkket – Hilde Charlotte Østmoen debuterer i NC terreng med flott 10 plass! Det blir spennende å følge med videre i sesongen!
 • April 2015
 • Aalborg MTB –  Marianne Moen Akselsen tjuvstarter årets sykkelsesong utenlands og tar seieren foran 200 damer!!

 

Oppsummering sesongen 2014 – Rypene

Det ble en vellykket første sesong for Eiker CK sine ryper. I sine flotte nye drakter har de gjort seg bemerket i flere ritt både på landeveien og i terrenget. Alt i alt en sesong preget av godt sosialt samhold, god kvalitet på treningene og mange nye personlige rekorder!

I november møttes en gjeng sykkelinteresserte damer med ulike ambisjoner og erfaringer for første gang. Gjennom vinteren fulgte mange Eiker CK sine felles spinningøkter og flere benyttet seg av personlig tilpasset treningsopplegg og oppfølging.

Vi møttes i mars til første felles treningssamling i regi av Aina Østlund som har fulgt rypene tett igjennom sesongen som treningsveileder, motivator og mentor. Tidlig i sesongen hadde vi også en sosial treningshelg i Åsgårdsstrand hvor vi fikk mange mil i beina og ble bedre kjent. En lørdag i høst lekte flere seg på downhillsykler i Aron.

Vi har hatt en obligatorisk fellestrening på landeveissykkelen på tirsdager i tillegg til en langtur i helga og en terrengøkt med resten av klubben på torsdager. Tirsdagstreningene var spesielt tiltenkt de som har ønsket å kjøre landeveissritt og vi trente mye på å bli samkjørte og få en trygg og effektiv rulle. (Teksten fortsetter under bildet.)

Stavern2

Lagets hovedmål var Styrkeprøvens Gjøvik-Oslo (133 km) hvor vi stilte i lagkonkurransen for kvinner. Laget kom inn til 3:40:46 noe som var ledelse og ny løyperekord. Gleden ble imidlertid kortvarig for Ullensaker CK klokket litt senere inn til en seks minutter raskere tid. Allikevel all grunn til å være fornøyd med gjennomføringen til de 11 rypene og de raskeste holdt en snittfart på drøye 36 km/t..

Vi stilte også med 6 damer i lagstarten i Tyrifjorden rundt (145 km) og kom da på en 2. plass kun 4 minutter bak de 15 damene i mikslaget Team Girl Power.

Andre ritt med rypedeltagelse og noen høydepunkter.

Landevei: Eikerrittet (16 av totalt 21 startende var damer var fra Eiker CK. Vinner Janne Simonsen!). Nordmarka rundtVestfold rundt. Randsfjorden rundt (Hele 120 damer totalt. Solid innsats av de 7 damene fra Eiker som var med. 2 blant topp 10%). Vätteren rundt. Oslo – Paris. Jotunheimen rundt (3. plass). Sognefjellsrittet. Øyeren rundt (1. plass K30-39).

Terreng: NM Kvinner senior (4. plass). Montebellorittet (8 ryper til start av 60 damer. K30-39: 1., 2., 3., 6. og 8. plass av 21). Farrisrunden (3. plass K35-39). Vestmarkrittet (2. plass K35-39). Hortensmarka rundt (1., 2. og 3. plass uansett klasse). Hennesrittet (Hele 329 damer med i den tøffeste løypa. Solid innsats av de 4 rypene som var blant de beste i hver sin klasse). Hårfagrerittet. Neptunrittet (1. plass). Sandefjordsrittet (2. og 3. plass KElite). Helterittet. Neptunrittet (1. og 3. plass). Furusjøen rundt. Moratråkket (1. plass K35-39). Ulvøyrittet (1. plass uansett kjønn). Bukkerrrittet. Grenserittet (3. plass K35-39, 4 ryper). Birkebeinerrittet (7 ryper, sluttider 3:32 – 5:00). Ultrabirken (2 ryper, 2.plass).

Ryper 2014

GO GO RYPE!! Vi gleder oss til 2015 sesongen.

_________________________________________________________________________

Hennesrittet – terrengritt kun for jenter (2014)

Hold av lørdag 7. juni! Hennesrittet er landets største rene jentesykkelritt og Eiker CK satser på å ha med mange på startstreken i Sarpsborg. To ulike løyper: A – 73 km og B – 58 km. Det er et sykkelritt for jenter – på jenters premisser, men allikevel et fullverdig terrengmaraton.

– Klubbkonkurranse (gjennomsnittid av 5 beste ryttere i løype A)
– Elitekonkurranse (NCF Rankingritt kat. 4) med pengepremier
– MastersCup
– Seedingritt til Birkebeinerrittet og Grenserittet

Les mer og meld deg på her: Hennesrittet
DNB_Hennesrittet_XC_Pantone.png

_________________________________________________________________________

Rypenes rittkalender 2014 er klar:

 • 3. mai – Eikerrittet
 • 31. mai – Randsfjorden rundt
 • 7. juni – Hennesrittet (terreng)
 • 15. juni – Tyrifjorden rundt
 • 28. juni – Styrkeprøven/Jentetråkket, Gjøvik – Oslo
 • 4./5. juli – Jotunheimen rundt/Sognefjellrittet

_________________________________________________________________________

Sjekk ut den nye Eiker CK Rype drakten:

12-01-2014 20-22-42

 

12-01-2014 20-24-13

 • Innkalling til årsmøte for 2020

  Styret i Eiker CK innkaller til årsmøte for 2020, 8. februar 2021. eikerck.no/…/Innkalling-til-årsmøte-8.2.2021.docx Grunnet koronasituasjonen vil årsmøte avholdes på Teams. Husk å melde fra via klubbens Facebook-side eller til leder@eikerck.no. Vi bruker e-postadressen du er registrert med i Min Idrett. Sjekk … Les videre

 • Nettbutikken for klubbtøy er åpen

  Logg inn med brukernavn eikerck på adressen https://bravteamwear.no/ Minner om at det fortsatt er kraftig jubileumsrabatt på kortermet trøye.

 • Camilla ble norgesmester i MTB

  Helterittet ble omgjort til norgesmesterskap i MTB for elite og masters. Dette er et krevende ritt med utfordrende terreng og mye klatring. Camilla gjorde et godt ritt og kan nå smykke seg med tittelen norgesmester i K45. I klasse M50 gikk … Les videre

 • Mads Leander med sterke prestasjoner i Randers Bike Week i Danmark

  Mads deltok denne helga i Randers Bike Week i Danmark. Norge, Belgia, Nederland, Tyskland, Sverige, Litauen og Danmark på startstreken i juniorklassen. Alle de beste nasjonale rytterne deltok, og det var totalt 4 etapper. I kriteriumsrittet ble svært mange tatt … Les videre

 • Eikerryttere i Tour te Fjells

  I helga ble årets første NC for junior og senior arrangert. Vi hadde flere ryttere på start. Mads Leander Fredriksen og Konrad Amundsen i menn junior og Martine Fon (Victoria CK) og Helene Holte i kvinner senior. I tillegg deltok … Les videre

Kanskje du finner noen spennende innlegg i arkivet?