Eiker CK på 3 dagers MTB Trans Østerdalen

De fleste som holder på litt med MTB, har hørt om 3 dagers MTB Trans Østerdalen. Et konsept som har fristet mange av oss tidligere uten at vi har fått ut fingeren. Når Michael lokker med stor hytte på Tynset for å delta i MTB Trans Østerdalen, er det en liten gjeng syklister som biter på agnet og melder seg på raskt. Michael og Camilla har deltatt tidligere, og skryter av de flotte løypene og den fantastiske naturen. Et stort nettverk av grusveier, traktorveier og stier gav alle deltagerne fine naturopplevelser samtidig som ferdigheter som utholdenhet, teknikk og humør fikk kjørt seg i løpet av de tre dagene siden værgudene bestemte seg for å gi rytterne litt ekstra utfordringer underveis.

skrevet av rune skuland

alle

michael

Michael

I løpet av torsdags kveld og fredags morgen har følgende Eiker syklister kommet seg opp til start strek på Tynset:

Michael, Camilla, Ingunn, Grethe May, Stein, Arnfinn, Magnar, Rune, Tonje og Mette. Tonje og Mette syklet første dagen, mens de andre var påmeldt alle tre dagene. Anne var med i støtte apparatet og var humør spreder og langer under det tredje og lengste rittet.

camilla

Camilla

 

Første dag var ett ritt på 55 km med start og stopp i Tynset. Starten var tung siden den gikk rett inn i en lang og bratt grusbakke. Tempoet var høyt og man begynte å lure på hvordan man skulle overleve tre dager med slikt kjør. Hva er det man har begitt seg inn på! Mye regn og sølete stier gjorde rittet til en glatt og utfordrende opplevelse. Sti partiene var flotte og man fikk flott flyt, men regn og søle er lumske ting. Mange av Eiker syklistene fikk noen knall og fall. Rune tok salto og fløy inn i et tre med ryggen først så han så stjerner. Krabbet opp av grøfta og kom seg på sykkelen igjen. Men han var tross alt heldig siden det var andre som hadde tøffere opplevelser.

stein

Stein

Magnar veltet i et løst grus parti i en nedoverbakke og ble kraftig forslått. Akkurat hva som skjedde vet vi ikke, men Camilla og 3-4 andre syklister kom rett bak og fikk stoppet opp for å hjelpe Magnar. De tilkalte sanitet og Magnar ble sendt til sykehus for undersøkelser. Her ble han noen timer før han heldigvis kunne komme tilbake til oss på hytta ut på kvelden. Forslått men med humøret i behold. Sykkelen hadde gått verre med; setet revet av og styret knekt!

ingunn

Ingunn

tonje

Tonje

mette

Mette

Vel så viktig som syklingen, var den sosiale rammen rundt turen. Etter rittene var det fellesmiddag i regi av Trans Østerdalen med premiering og uttrekksgaver. På kveldene samlet vi oss i hytta som Michael hadde leid, Casa de la Moskito. Her koste vi oss med snacks og godt drikke.

arnfinn

Arnfinn

Hvis vi hadde syntes at dag en var våt og kald, var det ingenting mot dag to. Nå ventet 73 km med start og målgang i Tynset. Enda våtere og kaldere enn dagen før. Start i regnvær og 7°C med en snitt temperatur på 4°C under rittet gjorde det til en kald fornøyelse, men ingen klaget etter rittet. Alle pratet om de flotte opplevelsene på noen fantastiske stier på morene ryggene oppe på fjellet og herlige nedkjøringer i terrenget. Etter en varm dusj og godt med mat og drikke, var livet topp!

rune

Rune

grethemay

Grete May

Når siste dagen kom, merket vi alle sammen at beina begynte å bli møre, men det skulle bli godt å få det unnagjort. Største utfordringen var egentlig å klare å spise mest mulig for å fylle opp lagrene før start selv om man ikke var sulten. Det ventet en lang dag på sykkelsetet – hele 113 km med start i Tynset og målgang i Koppang. Det var heldigvis oppholdsvær på starten, men været var ustabilt. Vi fikk regn og kraftige hagelbyger på vei opp til fjellet, men heldigvis ble været bedre oppe på fjellet slik at vi fikk en flott natur å se på. Det var mange lange gruspartier tredje dagen, men avslutningen på singeltrack og asfalt de siste km var en kjempe opptur. Vel i mål var det bare blide fjes å se og ingen angret på at de hadde vært med på denne tøffe utfordringen.

sliten

Endelig slutt på blodslitet Michael

Eiker CK markerte seg godt med mange topp 3-plasseringer i sammendraget!

En stor takk til Michael som lokket oss med på turen. Frister med gjentagelse, men da med det flotte været du snakket om at du hadde i 2016J